Repce krémméz
Nagyon gyorsan kristályosodó fajta – pergetés után néhány nap alatt már fehérre kristályosodik. Kivételes tulajdonsága, hogy kevésbé savas kémhatású, ellentétben a többi mézzel. Gyomorsav-túltengés esetén mértékkel fogyasztható.
Íze az akácmézhez hasonló, nem túl erős, szinte mindenre alkalmas. Magas a szőlőcukor (glükóz) tartalma. Található még benne gyümölcscukor (fruktóz) és maltóz.


Mitől krémméz?
A méz kristályosodását kihasználva készíthetünk krémmézet. Semmit nem adunk hozzá, semmit nem veszünk el belőle, csupán naponta többször hosszasan keverjük és néhány nap elteltével egy krém állagú mézet fogunk kapni. A krémméz színe ugyan olyan, mint az adott méz kikristályosodva, így a repce krémméz fehér és a napraforgó krémméz sárga.
A repceméz egészségre gyakorolt pozitív hatásai
- csökkenti a gyomorsavtúltengést, így akár étrendbe is illeszthető,
- erősíti az immunrendszert,
- fertőtlenítő és gyulladáscsökkentő,
- vérszegénység esetén is hatásos magas vastartalma miatt,
- magas szőlőcukor tartalma miatt jelentős az energizáló hatása, így sportolók, magas fizikai munkát végzők mindennapi étrendjébe ajánlott,
- kémhatásának köszönhetően egyre gyakrabban használják lúgosító kúrák vagy a candida diéta részeként,
- kiváló gyógyhatással van mandulagyulladás esetén.


Hogyan fogyasszuk?
Mivel nem domináns ízvilág jellemzi, ezért univerzális felhasználású.
Fogyaszthatod:
- önmagában, akár lefekvés előtt is,
- kenyérre kenve, reggelikhez és akár kávéba is, kellemes íze miatt,
- teában különösen erősíti a tea aromáját és gyógyhatásait,
- főzéshez, sütéshez is jó ízesítő tud lenni.