Akácméz
Az akácméz magas gyümölcscukor-tartalma miatt a legkevésbé kristályosodó mézünk. Világos színe, akácvirág illata, és mellékíz nélküli aromája egyedivé teszi.
A cukorbetegek akácmézet szoktak kérni amit orvosi egyeztetéssel mértékkel fogyaszthatnak, mert a vércukorszintet nem ugrasztja meg hirtelen.
Az akácméz egészségre gyakorolt pozitív hatásai
- fertőtlenítő hatása miatt köhögésre, torokfájásra, megfázásra, felső légúti megbetegedésekre,
- immunrendszer erősítő magas vitamintartalma miatt
méregtelenítő, tisztítja a májat és a beleket, - gyomorsav túltengés miatti emésztési zavarokra,
- kalcium tartalmának köszönhetően csonterősítő,
és nyugtató hatása is ismert.
Hogyan fogyasszuk?
- az akácmézet ajánljuk kávéba, melynek rendkívül selymes ízt ad,
- önmagában napi 4-5 kiskanállal (akár lefekvés előtt is),
- teában különösen, lágy íze miatt, még élvezhetőbbé teszi a tea aromáját,
- reggeli, shake, müzli mellé ízesítéshez,
- főzéshez, sütéshez kiválóan adagolható, könnyed íze miatt.
- Allergiával küzdők számára is ajánljuk alacsony pollenkoncentrációja miatt, valamint alacsony glikémiás indexe révén bármilyen diétába beépíthető.